#119 Tom/EZR Contemplates: Righeira – Vamos a la playa (SP, 1983)

  Righeira – Vamos a la playa (Single, 1983) by Tom/EZR “Vamos a la playa La bomba estalló Las radiaciones tostan Y matizan de azul” Pred It...

Najčítanejšie za 7 dní

Monday, May 29, 2023

#209 Woodeater / Black Gaze / Samo / 29/5/2023


 

Kto si, čo robíš, čo ťa najviac zaujíma práve v týchto dňoch ?

Som Samo, mám 30, z Trnavy, tatér makajúci s kolektívom na vlastnom štúdiu  na plný úväzok a muzikant zhruba 20 rokov. Posledné mesiace sa venujem hlavne turistike a jazde na bmx.


V ktorých kapelách si pôsobil a na čo si hral ?

Hrám hlavne na gitaru, ale i klavír, a v podstate všetko čo má struny mi nedalo pokoja. Hral som v kapelách Stay Love, The reckless, Third Strain, Bitch I am Ninja, Miriel Feanor, Intercity, Smelser, v svojich akustických projektoch Berry / Sam the Jew,  dalsich projektoch Elisheva, La Bella Luna, a aktuálne v projekte Woodeater + mnoho ďaľších kolaborácií. 

 




Na čom a cez čo hráš/spievaš a ako si spokojný so svojou výbavou?

Zažil som perfektné nahrávacie štúdiá, no svoje projekty robím na štýl 90tkového nórskeho blacku a kebyže mám kazeťák Hello kitty, nahrám to cez to, takže iphone a starý comp s cracknutým Cubase postačí.


Povedz mi niečo o vašej poslednej nahrávke - ako vznikala, kto na nej spolupracoval ?

Nahrávku mám pod réžiou čisto sám, vznikla z pocitu vypľuť po dlhom muzikantskom bloku zo seba niečo takéto. Mám totižto viac strán, čo sa týka hudby ktorú mám rád, od temnejšieho folk punku, po black.


 

Čo ťa najviac ovplyvňuje pri tvorbe ?

Aktuálny pocit a dianie okolo mňa. To čo prežívam, väčšinou z nejakej veselosti či dobrej nálady songy neskladám. Skôr niečo zlé prežijem a potom to ventilujem v hudbe.


Ktorú skladbu, a ktorý text vlastnej kapely by si vyzdvihol ?

Ťažko povedať, za tie roky ale najviac som mal rád svoje kapely Miriel Feanor (pesnička Plethora) & Intercity - When moon goes down


 

Aké boli tvoje hudobné ambície v časoch ked si začínal a aká je realita ?

Pred 10 rokmi som koncertoval veľké pódia aj malé kluby, neskôr išla hudba dosť bokom pre moju kariéru tatéra, ktorá je dosť časoberúca, plus som bol dlhé roky odcestovaný za hranicou a nestihol stretnúť nejakých lepších muzikantov, hlavne takých, ktorí by mali záujem robiť hudbu a ne len chlastať a fetiť hehe na skúškach. Pocestoval som turné po Írsku a Anglicku a hral v európskych krajinách. Uživiť sa hudbou je stále tak isto ťažké ako to bolo niekedy pokiaľ sa vymaňuješ z mainstreamu, na druhú stranu chválim ľudí, ktorí si dokázali udržať čistý štít a aj sa tým uživiť, šikovnosť ;)



 

Zaujímavá príhoda/príhody zo života kapely, o ktorú/é sa môžeš podeliť ?

Asi najzaujímavejšie bolo tour v Írsku, kde sme boli skoro dva týždne, zmeškali niekoľko lietadiel, ale šli loďou, atď atď. Hodiny a hodiny na cestách …


Čo chystáš v blízkej budúcnosti?

Chcel by som ešte dokončiť projekt, a stretnút super ľudí, ktorí by mali záujem naozaj tvoriť. Štýl nechávam otvorený. Som časovo vyťažený pre prácu, ale hudba mi moc chýba.


Cítiš sa byť súčasťou domácej scény ?

Vratil som sa po dlhom case z zahraničného zivota, dovolim si povedat ze predtym nez som odisiel som urcite častou sceny bol, aktualne som radsej častou domácej sceny taterskej.



 

Akú emóciu alebo reakciu chceš svojou tvorbou vyvolať ?

Každý si nájde v hudbe i texte niečo iné a to je čarovné. Chcem, aby ľudia pochopili že nie sú sami v pocitoch ktoré prežívajú, pretože ich prežívam rovnako.


Snažíš sa v rámci tvorby k niečomu priblížiť alebo naopak sa od niečoho odlíšiť ?

Mám pocit, že moja tvorba bola vždy natoľko iná, že nikam nezapadala. Časom som pochopil, že jediná forma brutálneho uznania je robiť to čo ľudia chcú počuť - vidieť, keď si príliš individualistický ľudia to prehliadajú.


Máš nostalgiu za nejakým retro žánrom alebo dekádou ?

90 grunge je môj spirit animal asi rovnako ako 2000s skate punk.


Ktoré dnešné trendy v rámci subkultúr môžeš, a ktoré ti naopak lezú na nervy ?

Lezú mi na nervy bohaté detičky hypebeast.


Čo je Tvoja osobná hranica, za ktorou nie si ochotný akceptovať interpreta ?

Ak je vyjebaný nácek. Bodka



 

Ktorý zvuk (štúdio, album/kapela), artwork (album cover) a videoklip na domácej scéne ťa zaujal najviac ?

Shallov, Old tomb, Besna


Hudobný album, kniha, film, seriál, počítačová hra, tetovacie štúdio a pivo ktoré odporúčaš.

Album- Drug Church - Cheer, kniha- Hesse - Stepny vlk, film - Málmhaus, Mr.Pickles, Dave Mira bmx, Misfits tattoo shop, pivo - Tchíne v pezinskej pivární v Trnave


Ktorá domáca/zahraničná akcia je pre teba najlepšia ?

Fluff fest, Ffud


Je niekto na domácej scéne (aktívny alebo neaktívny hudobník) s kým by si si rád prečítal rozhovor na Jablkách ďaleko od stromu ?

Fvck_Kvlt, Shallov   

 

Motto/obľúbený citát prípadne odkaz na záver.

Snažte sa byť sami sebou a nikoho neojebávať a život bude nádherný, hľadať v živote stále viac je kontraproduktívne, cesta je cieľ heh. Smrť nacizmu.  

================================================================

Linky:

https://woodeater.bandcamp.com/album/ashes-soil-above

No comments:

Post a Comment