#121 Lord Belial Reviews: Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024)

  Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024) by Lord Belial     „Sluníčko už dávno vstalo, mně však stále nedá spát, Všechno to, co už se stalo...

Najčítanejšie za 7 dní

Friday, April 14, 2023

DSW#009 Brizolit - Planéta Petržalka (2022) // Tvrdý Jany // 5-4-2023 (fotky: Braňo Vartovnik)



I. Aký je príbeh vašej poslednej nahrávky, ako dlho vznikala, čo boli hlavné úskalia a radosti tvorivého procesu ?

EP Planeta Petržalka sme nahrávali v Abbey Road Studios a čo nás pri nahrávaní prekvapilo úplne najviac je fakt, že tam bol John Lennon a stále normálne žil, takže haluz dosť ojebal všetkých. EPčko vznikalo špecificky asi jednu hodinu, pretože ako najbohatšia kapela sveta sme sa naučili, že za peniaze si kúpiš všetko vrátane času. Úskalia pri tvorbe Brizolit hudby neexistujú. A inak samozrejme Planeta Petržalka je ekvivalent tatrofkovskému EP Gulomety Miesto Kolies, teda zamerané na príbeh štvrti, v ktorej kapela žije a predstavenie jej jednotlivých postáv. Dosť haluz inak je aj fakt, že sa na toto všetko pýtaš rok a pol potom ako sme to vydali. Je vidno, že sa jednalo o niečo tak prelomové, že to ľudia museli dlho spracovávať.


II. Aký ohlas mala nahrávka, kam sa s ňou podarilo preraziť ?

S Planetou sme vyhrali všetky Grammy, Oscara, titul majstra sveta vo florbale a aj prvé miesto v rybárskych pretekoch na Kurzweilovom jazere v Nových Zámkoch. EP prerazilo minimálne do sebavedomia iných slovenských kapiel, ktoré sa po jeho vydaní rozhodli ukončiť svoju činnosť. A taktiež do celého sveta.

 



III. Čo plánuje kapela v blízkej budúcnosti ?

No dobre tak my ti to teda prezradíme. Plánujeme zarábať peniaze, počítať ich, mínať ich. Klasika ako vždy. Ale inak teda máme aj hudobné plány, tento rok bude veľmi pekný. Dáme do sveta nový konceptuálny projekt, ktorý sa bude skladať zo singlu, dvojsinglu a EPčka. Ten prvý singel Moneykúra na feate s hrdinom más Žakhélesom pôjde von rovno teraz v apríli a presne ako sa v ňom hovorí, toto je začiatok Petržalskej revolúcie.

============================================================================

𝕯𝖎𝖊 𝕾𝖈𝖍𝖒𝖚𝖙𝖟𝖎𝖌𝖊 𝖂𝖎𝖊𝖉𝖊𝖗𝖌𝖆𝖇𝖊𝖑𝖎𝖘𝖙𝖊: Brizolit - Planeta Petržalka (2022)



 

1. Planéta Petržalka 1:50
2. Linka č. 80 2:53
3. Nezmyselné nedorozumenie 2:36
4. Fuego z Antolskej 2:00
5. Petržalský masaker nepálenou tehlou 2:14
6. Pyramídy a faraóni 1:59
7. Diagnóza chudoba 1:28

============================================================================

1. Predstav čitateľom Petržalku - koľko má častí a čím sú výnimočné ?

Tá naša Petržalka má viacero autonómnych oblastí, kde každá je vlastným svetom a sú navzájom poprepájané. Raz celý tento lore vysvetlíme ľuďom, sľubujeme (zatiaľ odporúčame lore EPčká Gulomety Miesto Kolies a Planeta Petržalka + dohľadať si na kapelových IG profiloch karty s jednotlivými postavami). Tie najdôležitejšie sú však Ovsište (odtiaľ sa poráža chudoba peniazmi) a Kopčany (odtiaľ sa porážajú náckovia päsťami). Keď sa raz do toho pustíme naplno tak Marvel aj DC pôjdu dopiče tomuver.


2. Ktorými petržalskými linkami a v ktorých časoch sa oplatí jazdiť ak chce človek zažiť niečo na čo nezabudne ?

No najlepšie linky sú samozrejme linka č. 80 pretože ide na Kopčany a linky č. 84 a 99 pretože idú na Ovsište. Divoké zážitky však garantujeme v linke č. 98, ktorá smeruje na Jasovskú, kde býva Britva. A keďže je Britva známy varič, tak viete, ako to musí vyzerať priamo pri zdroji. Veľa krát sme mu už hovorili nech sa na to vyjebe, ale tak biznis je biznis.


3. Čo všetko sa dá v Petržalke kúpiť za gastráče ?

Huh?? My poznáme iba peniaze sorry


4. Akú špecializáciu má doktor Fuego ?

No tuto opäť odkážem ľudí - dohľadajte si na @brizolit_beatdown kartu s Fuegom, ak chcete vedieť viac. Fuego je každopádne človek, čo na Kopčany dodáva chladné aj strelné zbrane za účelom lovenia fašistov. Sám však na Kopčanoch nebýva, býva priamo pri nemocnici Antolská, kde si chodí zmrzačených náckov obzerať a smiať sa im do papule. Ak ti to znie príliš násilne tak si obyčajný liberál a mal by si prestať počúvať Brizolit a ísť plakať Marekovi Machovi na rameno. No a inak radí sa k siedmim (resp. s Ocinom ôsmim) titánom Petržalky, kde zatiaľ poznáme Pytóna z Ovsišťa (RIP) a jeho syna a nástupcu Ocina. Kto sú tí ďalší piati? Zistíte raz niekedy!


5. Kde sa dajú v Petržalke zohnať nepálené tehly ?

Najlepšie určite u Fuega no nie sú zrovna stavebným materiálom (viď. Petržalský masaker nepálenou tehlou).


6. Na ktorej pyramíde sa dá dnes v Petržalke najlepšie zarobiť ?

Na pyramídach zarábajú iba skurvysyni oslizlí spičenci. Jebte na pyramídy, zapálte OVB a zoberte si ich peniaze.
 


7. Je chudoba nákazlivá ?

Áno a nenávidime chudobu. Aj keď ju Čierny Kajot dostatočne potlačil, tak stále tu je.  Nevieme odkiaľ sa to sem šíri, no máme také podozrenie, že sme na stope. Asi je čas zjednotiť sa pod červeno-čiernou vlajkou a ísť ju raz a navždy rozjebať na kusy.

===============

IV. Slovo na záver.

Kvíriť sa je ľudské. Jebať náckov



















No comments:

Post a Comment