#122 Flork Reviews: Samsara - Charon's Lullaby (2024)

  Samsara - Charon's Lullaby By Flork Emerging from the remnants of the Black Death Metal band MORS OMNIA SOLVIT in 2009 (which is a la...

Najčítanejšie za 7 dní

Friday, September 22, 2023

DSW#012 Empty Hall of Fame - Sirény a zvony (EP, 2023) // Karel // 13-9-2023


 

I. Ako vznikalo vaše posledné EP "Sirény a zvony", a čo vás pri jeho tvorbe inšpirovalo ?

Ahoj, naše poslední EP vznikalo celkem dlouho, když si vezmeme, že poslední nahrávka „Minuty ticha“ je z roku 2020. Původní plán vydat velkou desku bohužel padl, protože i když bylo dost kapel přes covidovou dobu dost aktivních, u nás to bylo spíše naopak a proto nové songy dost trvaly. Nahrávalo se nakonec ve skvělém studiu Bombjack v Hranicích na Moravě, nahrávání trvalo 3 dny. 

Inspirace má asi každý z kapely někde jinde, ale hudebně se shodneme na kapelách jako Verse, Have Heart, Modern life is war, Touche amore..


II. Čo vám ostane v pamäti ako najvýraznejší moment leta 2023?

Rozhodně samotný vydání EP na vinylu, protože tomu jsme ani moc nevěřili, že to vyjde. A potom asi skvělej koncert v Praze na „Půlce“ společně s Time and Distance, kde bylo narváno a většina známých a kamarádu a jako druhá akce se mi vybaví Rampa fest v Horažďovicích. Účast bylo sice slabší, ale moc příjemný místo v nádvoří zámku a super atmosféra.


III. Aké plány máte na jeseň a záver roka?

Plány jsou určitě propagovat novou nahrávku a to jde jedině živě na koncertech, kterých máme relativně dost, všechno na našem FB profilu. A závěrem roku budeme hrát dvoják s Clear x Cut v Brně a v Praze, což bude skvělý!

 

============================================================================

𝕯𝖎𝖊 𝕾𝖈𝖍𝖒𝖚𝖙𝖟𝖎𝖌𝖊 𝖂𝖎𝖊𝖉𝖊𝖗𝖌𝖆𝖇𝖊𝖑𝖎𝖘𝖙𝖊: Empty Hall of Fame - Sirény a zvony  (EP, 2023)

 
 

1. Světlo 2:46
2. Tma 3:19
3. Sirény a zvony 2:47
4. Sítě 4:24

============================================================================



1. Je dobré zakladať svoje osobné šťastie na skutkoch iných ľudí?

Tady nevím, jestli jsem úplně dobře pochopil otázku.. štěstí ti skutky jiných lidí určitě nepřinesou, na to si musí každý přijít sám. Skutky ostatních lidí tě můžou samozřejmě udělat radost, ale štěstím bych to asi nenazval.


2. Ako sa dá uniknúť z temnoty, ktorú si človek vytvorí sám?

Bohužel docela těžko, ono už jenom si přiznat, že má člověk problém je prostě ten výchozí bod, do kterýho se dost lidí ani nedostane. Takže nejlepší způsob jak z toho ven se někomu svěřit, případně vyhledat odbornou pomoc a díky za to, že se tohle téma dostává víc do popředí..být tomu tak dřív, ušetřilo by se dost životů.



 

3. Ktorý život žiješ najradšej - minulý, prítomný alebo ten budúci?

V minulosti bych nerad fungoval, ale ta má zase výhodu v selektivní paměti a tyhle návraty jsou veskrze přítomný. Budoucnost jsem nikdy moc neřešil, takže funguju určitě na bázi teď a tady, resp. Snažím se.


4. Ako ďaleko sa dá újsť pred sebou samým?

Pár kilometrů rozhodně, ale připomíná mi to ten obrázek kdy jede na oslu chlap a drží klacek, na jehož konci je mrkev. Je to taková falešná iluze že to někam vede. Dřív nebo později se stejně „doženeš“ a musíš to řešit. Což je málokdy příjemný, ale je to rozhodně nevyhnutelný.


III. Slovo na záver.

Díky za prostor! Ať se daří!

======================================================================

Linky:

https://emptyhalloffame.bandcamp.com/album/sir-ny-a-zvony

https://www.facebook.com/emptyhalloffame

 

Fotky (Facebook kapely):

Foto#1 DxG. 

Foto#2 Ivo Dvořák 


No comments:

Post a Comment