#239 Junkfish / Alternative / Šimon a Šimon / 19-4-2024

  1 Kto si, čo robíš, čo ťa najviac zaujíma práve v týchto dňoch ? Šimon (gitara): Som Šimon, som stredoškolák, baví ma všetko okolo hudby ...

Najčítanejšie za 7 dní

Friday, February 16, 2024

#233 ASANA / Neurofunk DnB / 16-1-2024


 

1 Kto si, čo robíš, čo ťa najviac zaujíma práve v týchto dňoch ?

Ahoj, volám sa Andrej, mám 26 rokov a bývam v jednej malebnej obci pri Trnave. Pracujem ako web admin pre jednu štátnú inštitúciu. Vo voľnom čase skladám Neurofunk a riešim náš label DnB Doctor. Momentálne som už pár dni na PN, takže ma zaujíma prevažne posteľ a Hogwarts Legacy na PC.


2 Kedy si sa začal pôsobiť ako DJ a produkovať?

Hrávať som začal okolo roku 2017, v vtedajšou partou sme boli takmer každý víkend na nejakej žúrke a povedali sme si, že chceme robiť niečo viac. S produkciou som začal potom o 2 roky neskôr, keď som začal robiť liquid drum and bass a neskôr som sa prepracoval až k neurofunku.


3 Aký máš vzťah k svojmu nástroju/aparatúre a myslíš, že využívaš jeho/ich plný potenciál?

Môj nástroj je Ableton, kde mám všetko potrebné. Nepoužívam žiadne analógove nástroje alebo keyboard, všetko riešim cez pluginy ako Serum, OTT, Massive. Produkujem už teda skoro 4 roky, ale stále toho veľa neviem a určite nevyužívam potenciál tohoto nástroja naplno.



 

4 Povedz mi niečo o vašej poslednej nahrávke - ako vznikala, kto na nej spolupracoval ?

Momentálne pracujem na nahrávke "Raketa EP", kde mám jednu spoluprácu s Ukrajinským producentom Yehor-om. Produkujem štýlom inšpirácií, napríklad niekde počujem nejaký zvuk a poviem si, že toto použijem v tracku. Inšpirujem sa aj aktuálnymi populárnymi trackmi v žánru, pretože už som sa párkrat stretol s tým, že tracky, ktoré spravím znejú dosť podobne. Takýmto spôsobom inšpirácií vždy docielim to, aby moje tracki ponúkli "niečo" nové a neopakovali sa.

Yehor dodatočne rieší aj final zvuk na našom labeli. Je to veľmi šikovný producent a má posledné slovo v rámci nášho "Sound Quality Assurance".


5 Čo ťa najviac ovplyvňuje pri tvorbe ?

Ako som vyššie spomínal, rád sa nechám ovplyvniť trackmi, ktoré sa mi páčia a inšpirujem sa nimi. Potom ma dosť ovplyvňujú mémy, rád si robím piču žo všetkého a mémy používam aj vo svojich trackoch.


6 Ktorú skladbu, a ktorý text vlastnej kapely by si vyzdvihol ?

Rád by som vyzdvihol môj remix na "Bubble Gun" od Warp Fa2e, ktorý ma tak prvotne dostal do pozornosti v rámci neurofunku. Potom ešte vyzdvihnem Yehorove "Hold Me" EP, ktoré začlo našú úspešnú spoluprácu.


 

7 Aké boli tvoje hudobné ambície v časoch ked si začínal a aká je realita ?

Moja ambícia nebola nikdy nejaká veľká, chcel som len začať hrávať ako DJ, pretože som poznal také tracky, ktoré by určite každého rozsekali. A ako sme chodili stále na tie akcie, prišlo mi, že DJ-i furt hrajú to isté a už to bolo nezáživné.

V podstate táto ambícia sa mi splnila, už som odohral nejaký event, len som pochopil, že presadiť sa v hudobnom priemysle nie je úplne jednoduché, a ak nepoznáš správnych ľudí budeš to mať ťažké. Preto som začal aj s hudbnou produkciou aby som tým ľudom mohol dať viac.


8 Zaujímavá príhoda/príhody zo života kapely, o ktorú/é sa môžeš podeliť ?

Minulý rok sme hrali v Ostrave a kamošovi organizátorovi sa podarilo booknuť hotel na úplne druhej strane Ostravy, takže sme to mali takú hoďku do klubu. Hrali sme medzi prvými už o 21:00 a keď sme končili bolo tam celkom veľa ľudí, niečo sme išli vybaviť a vrátili sme sa okolo polnoci, hovoríme si, že to už tu musí byť full-ka, ale opak bol pravdou a o tej deviatej, keď akcia začínala tam bolo viac ľudí ako cez ten najlepší čas.

Kde tí ľudia zmizli netuším :D.



 

9 Čo chystáš v blízkej budúcnosti?

Chceli by sme asi v apríli spraviť spoločne s našim "kamoškým" labelom ZooBass spoločný event. Inak klasika, rieším future releases na labeli, promotion svoju vlastnú produkciu, strihám videá. Hudobník si v dnešnej dobe musí rieši úplne všetko, ak nemá peniaze.


10 Cítiš sa byť súčasťou domácej scény ?

V podstate áno, mal som tú možnosť sa spoznať osobne s takmer všetkými väčšími promotérmi na západnom Slovensku. Tá drum and bass komunita na slovensku zas nie je taká veľká akurát spolupracovať by sme mohli lepšie.


11    Akú emóciu alebo reakciu chceš svojou tvorbou vyvolať ?

Odjebaný dekel :D.


 

12 Snažíš sa v rámci tvorby k niečomu priblížiť alebo naopak sa od niečoho odlíšiť ?

Toto je taká otázka, ktorú asi riešia všetci, aby si mal ten "svoj" sound a zároveň moc nevybočoval z tých štandardov toho subžánru.


13 Máš nostalgiu za nejakým retro žánrom alebo dekádou ?

Mám nostalgiu na dobu zpred covidu. Covid dosť zabil párty život a uvidíme či sa to vôbec vráti do pôvodných kolají.


14 Ktoré dnešné trendy v rámci subkultúr môžeš, a ktoré ti naopak lezú na nervy ?

Snažím sa hudbu neodsudzovať a príjmať ju v plnom rozsahu. Mne osobne však vadia tracky, ktoré sa "stále hrávajú" a padnú 100x za večer. Je to možno divné odsudzovať track za to, že je úspešný, ale existuje milíon dnb trackov, nemusí sa hrávať furt to isté.


15 Čo je Tvoja osobná hranica, za ktorou nie si ochotný akceptovať interpreta ?

Som ochotný akceptovať akéhokoľvek interpreta, ak to má v hlave poriadku - tj. nie je dezolát, arogantný kkt a podobne...



 

16     Ktorý zvuk (štúdio, album/kapela), artwork (album cover) a videoklip na domácej scéne ťa zaujal najviac ?

U nás v drum and bass-e tie videoklipy moc neletia, ale v rámci domácej scény cením napríklad ZooBass za to, že udržujú "x-breed" nažive. Čo sa týka interpretov tak každý kto to nevzdal, pokračuje v produkcií a udržuje SK dnb na vysokej úrovni - Neurotikum, A.Way, NTQL, SLWDWN, Changing Faces a môžeme pokračovať.


17 Hudobný album, kniha, film, seriál, počítačová hra, tetovacie štúdio a pivo ktoré odporúčaš.

Naposledy som počúval TKX - MDMA mixtape, momentálne si fičím na knihách z univerza WH40K, film Aliens, seriál Silo, všetky tetovania mám od kamošky Rory, a akákoľvek craftová IPA.


18 Ktorá domáca/zahraničná akcia je pre teba najlepšia ?

U nás si tu idú inú ligu chalani z Bassizm a Pulsation. Chodili sme na Beats for Love, ale už to tam moc skomerčnelo, asi chcem nabudúce vyškúšať Darkshire festival (CZ).


19 Je niekto na domácej scéne (aktívny alebo neaktívny hudobník) s kým by si si rád prečítal rozhovor na Jablkách ďaleko od stromu ?


Pavol Hammel


20 Motto/obľúbený citát prípadne odkaz na záver.


Motto ti nedám, ale ja osobne sa snažím žiť život podľa nejakých hodnôť, nemateriálne, byť správnym stoikom a prijmať veci tak ako prídu.

===============================================================

Linky:

https://dnbdoctor.bandcamp.com/

https://dnbdoctor.com/ 

No comments:

Post a Comment