#239 Junkfish / Alternative / Šimon a Šimon / 19-4-2024

  1 Kto si, čo robíš, čo ťa najviac zaujíma práve v týchto dňoch ? Šimon (gitara): Som Šimon, som stredoškolák, baví ma všetko okolo hudby ...

Najčítanejšie za 7 dní

Wednesday, February 21, 2024

#115 Lord Belial Reviews: Mörghuul - Domination of the Beast (2024)

 


Mörghuul - Domination of the Beast (2024)

by Lord Belial

 

Their holy cries fades in the Night
As our Horde crushes all light.
Now gone forever, the bastard son
Once again, Evil has won.
(Bewitched – Triumph of Evil)


V poslednom čase som mal šťastie na viaceré old schoolove pecky, ctiace skvelé deväťdesiate roky. Ledva som stihol precitnúť, ocitám sa v ešte dávnejších časoch divokého thrash a speed metalu ranných osemdesiatok. Mörghuul sú štyria černokňažníci z moravskej metropoly, vznikli v r. 2019 a po štyroch rokoch neúnavného rúhania im pod labelom Doomentia Records vychádza prvý album Domination of the Beast.

Beštia svoju dominantnú nadvládu začína Introm, ktoré sa nesie v dosť oddychovom tempe vzhľadom k tomu, čo po ňom nastane. Alright! Let the thrashing begin! Pravé thrash metalové inferno so silným black metalovým feelingom sa na nás valí od prvých tónov Crypts of Thrashing Torment. Rýchle tempo, zúrivý vokál, rúhanie. Pocta vznešenému Nemŕtvemu,  ktorého pohľad vzbudzuje hrôzu a chuť krvi prináša mu vytúženú nesmrteľnosť. Kto ju raz ochutnal, nemôže prestať, nedokáže sa vzdať tej slastnej chuti, navždy bude hľadať bijúce srdcia, aby z nich vysal život. V kryptách písala sa krvavá história trýznivých múk, ktorá trvá. 



 

Nasleduje Crushing the Holy Scum, tempo trochu voľnejšie, zato rúhanie vystupňované. Úbohí synovia Abrahámovi tu majú nevyrovnané účty a je čas spočítať im ich do poslednej duše. Klamstvá baránka božieho, falošného Mesiáša, pokrytecká náuka, pokrytecké maniere.  Crushing the Holy Scum je totálna obžaloba cirkvi svätej, jej pätolizačov a zaslepených nasledovníkov. Je to obžaloba zvrátenej inštitúcie, Jehovu a jeho syna, obludných činov, špinavej a krvavej viery stojacej na troskách civilizácií a na kostiach duší filozofov. Odmietame falošné učenie vymyslenej obete, pľujeme na boží plán, na svätú spodinu! Už sa nebudeme len dívať.

V klasickom thrash metalovom štýle sa začína ďalší úder do božej tváre, Mefismoshfeles. Pekelná energia, výrazný refrén a v poslednej minúte nádherná melodická riffovačka. Plamene spaľujú krajinu, niet návratu, začína pochod hôrd, blíži sa koniec. Beštiálna armáda vojakov satana, šíriaca krutosť a bolesť, čaká na povel, pripravená bojovať, pripravená zabíjať. Destruction, Kreator, Sodom. Nesvätá Trojica svoj odkaz odovzdala do správnych rúk! Do rúk uctievačov naozajstných legiend. Už bol čas otvoriť brány pekla. Mosh je kúzlo, MÖRGHUUL je to kúzlo. Beštiálna rýchlosť, sluha zla opúšťa svoje pekelné hniezdo, vedie svojich mužov do bitky. Mefismoshfeles je rozsudok smrti!

Slut Queen vyžaruje skoro až punkovú energiu, samozrejme zaobalenú v nekompromisnom thrash / blackovom rubáši a ako už samotný názov napovedá, budeme tu mať do činenia s riadnou pobehlicou. Smilným anjelom žiadostivosti. Zhmotneným zlom. Vernou cundrou satanovou, slastným diabolským otrokom, ktorej horúci dotyk posiela rovno do hrobu. Pekelná smilnica, jej jedovaté pery sú elektrizujúce ako aj jej divoká erotická posadnutosť. Jej pazúry trhajú telo, čas na posledný nádych. Počuť jej vzývanie, sexuálne zaklínadlo. Zotročený jej mystickou krásou som obeťou jej nemilosrdnej krutosti. Jej plameň všetkých privádza do šialenstva! Je to vskutku kráľovská kurva. Je to vskutku kráľovský song, číra pocta idolom, znesvätenie slabých, vyzdvihnutie mocných.

Sú tu však aj väčšie kurvy ako kurvy a o nich je ďalší zárez, Priesthunt.  Na úvod jačí snáď Halford sám, no a potom už len nespútaná metalová divokosť a diablumilý vykričaný refrén. Chlapi sa s tým vôbec neserú! Získať moc nad božími služobníkmi, rozsudok smrti za vykonanie sviatostí. Železná panna, oheň, reťaze, peklo proti presbyterom. Svätostánky v ruinách, biblia v plameňoch, mŕtva Mária v hanebnom ponížení, pálenie kostolov, močenie na kríže, Golgota zneuctená, kňazi stiahnutý z kože. Diabolské litánie, odpor k cirkvi, nenávisť ku krížu, jasný postoj k klamlivému učeniu vymývania mozgov.

Po veľmi vydarenej inštrumentálke Omen prichádza satanský rituál Into the Coven, posledná metalová hymna, rituál zla, nočná krvavá mágia, metalový sviatok. Spojili nás plameň, temná noc, čierna silueta, upíri, démoni a kurvy. Spojilo nás zhromaždenie Antikrista, odmietnutie krucifixu, majster sodomie, MÖRGHUUL.

Čo dodať na záver? Takúto infúziu som už dávno potreboval! 28 minút strávených s Brnenskými pekelníkmi, plných hustej krvi, surového mäsa, diabolských veršov a nespútanej energie bezbožnej kavalérie odporúčam každému, kto hľadá poctivý black & thrash metal starej školy najvyššej kvality. Zberatelia ocenia LP formát, ktorý si tento výnimočný album určite zaslúži! Verím, že sa mi čoskoro podarí vidieť kapelu naživo, pretože to čo som videl z dostupných zdrojov bolo nefalšované peklo na Zemi. 

No comments:

Post a Comment