#121 Lord Belial Reviews: Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024)

  Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024) by Lord Belial     „Sluníčko už dávno vstalo, mně však stále nedá spát, Všechno to, co už se stalo...

Najčítanejšie za 7 dní

Wednesday, June 23, 2021

#RK2. Kazostroj. Čítanie po rannej káve Marošom.

Povedz mi niečo o vašej poslednej nahrávke - kto na nej spolupracoval, ako vznikala, ktorý song máš najradšej a prečo ?

K MALOMESTSKEJ MIZÉRII je už asi ťažké dodať niečo, čo ešte nebolo povedané, ale v rámci základných informácií ju zhrniem. Nahrával nám ju analógový majster Maroš Ďurík v Trenčíne. Trištvrte nahrávky sme zložili ešte v roku 2018, no nahrali sme to až na jeseň 2020, skrz rôzne zranenia, personálne
zmeny a nakoniec aj pandémiu. Najradšej mám úvodný song MIZÉRIA, pretože to je sabbathovka, a na kapele Black Sabbath stojí všetko. Ale inak s celým EP som spokojný, je to asi prvá nahrávka v mojom živote, ktorá znie presne tak ako som si predstavoval. Nahrávka vyšla na sedempalci, čo by sa nestalo, nebyť tvojej štedrej podpory. Na letné koncerty chystáme aj limitovanú DIY CD verziu s ručne robenými digpakmi, kde bude rovnaký obsah ako na kazetovom vydaní, teda všetky tri posledné EPčka na jednom nosiči.


 

Ktorá správa zo sveta kultúry a umenia ťa naposledy potešila ?

Že The Wilderness vydali nové EP a potom pôjde von album, ktorý majú v podstate nahratý a nevydaný od roku 2016. Prečo som musel tak dlho trpieť? No a taktiež že sa uskutoční UAFA CUP po roku prestávky!


Čo ťa naposledy vytočilo ?

Situácia okolo Ramana Prataseviča. Aj ten spôsob akým ho zajali je na rozdrapenie. Arogancia, hnus.



 

Keby si sa mohol narodiť v minulosti, v ktorej dobe a kým by si chcel byť ?

Akože spokojný som aj teraz, lebo som ako školák zažil 90te roky, ktoré boli po hudobnej stránke naj obdobie ever, ale riadne intenzívne muselo byť môcť zažiť grunge a rozbiehajúci sa Slovenský punk ako mladý dospelý. Takže dajme tomu že rok narodenia 1980, aby som v 14tich mohol trúchliť za práve zomretým Cobainom. A chcel by som byť to isté čo teraz, gitarista fušér, povolaním žurnalista. I keď tá žurnalistika za čias Mečiara bola taká...svojská.


Na ktoré akcie sa v najbližšej dobe chystáte ako kapela a kam sa chystáš ty osobne ?

Ak všetko dobre dopadne, tak si struhneme toto leto garáže doma v Bánovciach, potom v Bratislave a TOHC fest v Topoľčanoch. Ako civil sa chystám na hore spomínaný UAFA CUP a pracovne navštívim Pohoda on the Ground.


Najsmutnejšia, najstrašnejšia a najzábavnejšia scéna vo filme, ktorú si vieš vybaviť.

Najsmutnejšia je požiar domu v Hoří má panenko. Najstrašnejšia je poprava Alexa Murphyho v Robocopovi. Najzábavnejšia je Fantozziho svinský grg po vypití štyroch bedien strašlivej sýtenej vody Berthier, čo sa rovná trom metrom štvorcovým stlačeného vzduchu.


Okomentuj mi prosím nasledujúcich 6 songov - čo na ne hovoríš, ako na teba pôsobia ?

  

Taký radový blackmetal. Na môj vkus príliš clean produkcia, málo raw a kvlt.



 

Prvýchpäť od Ďas mám dosť napočúvané. Že vydali pokračovanie som ani netušil! Znie to super, rocku s punkovým prístupom je málo. Neviem či tam ešte Wrbo hrá, ale ak hej pozdravujem ho, všetko čoho sa chytí sa mi páči!



 

Podobné veci počúvam v poslednej dobe často. Trochu mi to pripomína Metz, ktorých nový album idem zodrať. O tejto kapele som nepočul, díky za tip!



 

Výborné! Páči sa mi aj referencia na film Eraserhead v texte. Je super keď niekto, kto vie skutočne spievať, sa venuje pokleslejším žánrom. Nasrac na vyumelkovanú hudbu. Raw sound je super aj v subžánroch popu.



 

Toto je druhý cover tohto songu od black metalovej kapely, čo som počul tento rok. Prvý bol od Chrome Waves, a tá verzia je dosť podobná tejto, akurát nie je taká hlučná. Zaujímavá náhoda.



 

Necrocock je pre mňa stelesnenie jedinečného českého bohémstva. Rovnako ako jeho súputník Franta Štorm, aj Necrocock robí hudbu, ktorá by v teoretickej rovine fungovať nemala, no v konečnom dôsledku je to vždy originálne dielo s osobitou atmosférou. Necrocock má proste charizmu, robí si čo chce a ja mu to žerem.


Kebyže sa rozhodnem robiť ďaľšiu žánrovú kompilačku na MC, bol by si ochotný prispieť songom (alebo songami vlastných kapiel) ?

Veľmi rád! Doom kompilačka bola vynikajúca!



 

Koho ďaľšieho na scéne mám otravovať týmito letnými otázkami ?

Lukáša Lacovie od Hrobarov a Bilča od Marhúľ.


Odkaz na zaver.

Je také teplo že sa mi ani moralizovať nechce.



No comments:

Post a Comment