#122 Flork Reviews: Samsara - Charon's Lullaby (2024)

  Samsara - Charon's Lullaby By Flork Emerging from the remnants of the Black Death Metal band MORS OMNIA SOLVIT in 2009 (which is a la...

Najčítanejšie za 7 dní

Tuesday, November 14, 2023

#224 Necromanth // Black Metal // Dominus // 12-10-2023 (Fotky: Pavla Sirůčková)


 

Kto si, čo robíš, čo ťa najviac zaujíma práve v týchto dňoch ?

Jsem Dominus. Zakladatel a frontman blackmetalové kapely Necromanth. Pomocí naší hudby sdělujeme poselství těm, kdo slyší. Časy nejsou růžové, naopak. V dnešní době panuje extrémní chaos a situace se neustále zhoršuje.


Kto tvorí kapelu Necromanth, ako ste sa dali dokopy a v akých iných kapelách ste hrali doteraz?

Kapelu Necromanth tvoří:
      Dominus – vokály, kytara
      H.I.M. – bicí
      Kybalion – kytara, doprovodné vokály
Já a H.I.M. již máme zkušenosti z předchozí kapely, a jako členové Necromanth máme ještě další společný blackový projekt – Epitaph for God.


Aké nástroje a aparatúru používaš a ako spĺňajú tvoju predstavu o zvuku kapely?

Používám kytaru ESP Arrow Black metal a kombo Marshall DSL. Se zvukem kapely jsem v podstatě spokojený, ale stále hledám svůj vlastní zvuk kytary. Co se týče vokálů, pochopitelně se snažím stále posouvat dál, uvidíme, kde to skončí…



 

Povedz mi niečo o svojej poslednej nahrávke - ako vznikala, kto na nej spolupracoval ?

Nahrávka First March je náš první oficiální zářez a obsahuje intro a dvě skladby. Jsou to naše ranné kompozice, a právě jimi jsme hodlali představit sebe, naši kapelu a ukázku tvorby. Nahrávka vznikla v domácích podmínkách, nahrávali jsme si jí sami. Je to spolupráce všech současných členů kapely plus bývalého baskytaristy Magnuse. Jinak texty Dominus, hudba Kybalion.


Čo ťa najviac ovplyvňuje pri tvorbe ?

Nejvíce mě pohání vášeň k BM muzice. Jsem ovlivněn historií, okultismem, satanismem, démonologií… Filozoficky jsem nejvíce ovlivněn Friedrichem Nietzschem. Black metalem tedy vyjadřuji své pocity, myšlenky a názory.  


Je hudobný alebo myšlienkový prúd v rámci black metalu, s ktorým sa kapela identifikuje ?

Jak jsem řekl, hudbou vyjadřuji své pocity a názory, které jsou velmi nekompromisní až agresívní a pomocí hudby tvořím poselství všem posluchačům a fanouškům kapely. Texty v naší tvorbě jsou velmi důležité. Jsou vyjádřením pravdy. Pojednávají o satanismu, okultismu, a především poukazují na skutečnost, co je křesťanství vlastně vůbec zač. Tvorba Necromanth je naším způsobem boje proti křesťanství a falešné morálce vůbec.


 

Ktorá vlna black metalu je od začiatku 80's pre teba najvýraznejšia a prečo ?

Pro mě zcela určitě druhá vlna BM, tzv. „norský black“. Je nejvýraznější jak hudebně, tak i svou historií. Co se týče hudby – BM se v osmdesátých letech teprve formoval, vycházel z heavy metalu a thrash metalu. Mám rád kapely Bathory, Venom, atd. Pravý a ryzí black je pro mě ale právě ten z devadesátek. Má rovněž i velmi silnou historii. Vypalování kostelů, vraždy, sebevraždy… Devadesátkový black je prostě extrémní jak hudebně, tak i z pohledu jeho samotné historie!


Ktorá doba je podľa teba temnejšia - starovek a pohanstvo alebo stredovek a inkvizícia ?

Za mě, a myslím, že nejen za mě, je nejtemnější doba zcela jasně středověk se svojí svatou inkvizicí.


Čo chystá kapela v blízkej budúcnosti?

Chystáme toho opravdu hodně. Aktuálně je však pro nás v této chvíli nejdůležitější práce na nahrávání a vydání alba v příštím roce.



 

Cítiš sa byť súčasťou domácej scény ?

Zcela určitě se cítíme a chceme být součástí domácí scény!


Akú emóciu alebo reakciu chceš svojou tvorbou vyvolať ?

Každý si v naší tvorbě zcela jistě najde to svoje. Ale pro silné jedince je to určitě síla. Agresivita. Člověk by měl samozřejmě naši tvorbu nejprve pochopit ale to už je na něm samotném.


Do akej miery sú podstatné texty pre celkový odkaz, ktorý chceš dať poslucháčom ?

Texty jsou samozřejmě velmi důležité. Společně s hudbou tvoří ucelené sdělení. Život je krutý a já nemám rád falešnou pozitivitu.



 

Čo je v roku 2023 hnacím dôvodom hrať antikresťanský black metal ?

Existence křesťanství.


Čo je Tvoja osobná hranica, za ktorou nie si ochotný akceptovať interpreta ?

Faleš a přetvářka. Trendy. Tím se interpret zaprodává.


Ktorý zvuk (štúdio, album/kapela), artwork (album cover) a videoklip na domácej scéne ťa zaujal najviac ?

Nejlepší zvuk má Maniac Butcher, s alby Černá Krev nebo Barbarians mají pravý 90s zvuk. Co se týče album coverů, tak se mi líbí Swordsman, Chevallier Skrog.


Hudobný album, kniha, film, seriál, počítačová hra, tetovacie štúdio a pivo ktoré odporúčaš.

Album: BehexenBy the blessing of Satan. Knihy: Dílo Friedricha Nietzsche. Film: Trilogie Pán prstenů, full verze. Seriál: Vikingové. Hra: Elder scrolls V. Skyrim. Tetování zatím nemám. Pivo Pilsner Urquell 12°.



 

Ktorá domáca/zahraničná akcia je pre teba najlepšia ?

V zahraničí je spousta dobrých akcí… u nás co se týče komplexnosti určitě Brutal Assault ale i třeba Armageddon of decibels, ale zdaleka nejen ten, a spousty klubových akcí, kde je podstatně odlišná atmosféra, podmínky performance i kontakt s publikem.


Je niekto na domácej scéne (aktívny alebo neaktívny hudobník) s kým by si si rád prečítal rozhovor na Jablkách ďaleko od stromu ?

Určitě. Postupně každý frontman blackové kapely…


Motto/obľúbený citát prípadne odkaz na záver.

Motto: Kdybych se zbavil svých démonů, přišel bych o své anděly. Vzkaz na závěr? Morálkou lze lidstvo nejlépe vodit za nos! (Křesťané) Říkají: „Nesuďte!“, ale posílají do pekel všechno, co jim stojí v cestě. Nuže, poslyšte naši hudbu. Hudbu z pekel!

=======================================================

Linky:

https://necromanth.bandcamp.com/album/first-march

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086565382638

https://www.instagram.com/necromanth_official/

https://monastyrmetal.bigcartel.com/product/necromanth-first-march-ep-cass

No comments:

Post a Comment