#239 Junkfish / Alternative / Šimon a Šimon / 19-4-2024

  1 Kto si, čo robíš, čo ťa najviac zaujíma práve v týchto dňoch ? Šimon (gitara): Som Šimon, som stredoškolák, baví ma všetko okolo hudby ...

Najčítanejšie za 7 dní

Wednesday, August 4, 2021

#RK6. Čítanie po rannej káve s Márom (Sněť).

Povedz mi niečo o vašej poslednej nahrávke - kto na nej spolupracoval, ako vznikala, ktorý song máš najradšej a prečo ?

Nahrávali jsme u kamaráda Anderse Axelsona v Dodsmord studiu, kde jsme nahrávali i první promo. Na mix a master jsme nahrávku poslali do amerického Earhammer studia, kde se o ní postaral Greg Wilkinson, který teď nastoupil do Autopsy na post basáka, což je solidní náhoda. Nejraději mám asi song "Zamrzlý vrch", kterej je napálenej jako hovado a myslím, že skvěle reprezentuje vše o čem naše kapela je. Pak mám ještě jako srdcovku zavírák "Vesmírná saliva", který se kvůli mě na album skoro nedostal, ale nakonec mě Hnisatel ujistil, že to je dobrý, tak se song dodělal a myslím, že tam mám asi nejoblíbenější riff, co jsem kdy složil a dostalo se i na synťáky, z čehož mám strašnou radost a v budoucnu bych to rád zopakoval.


 

Ktorá správa zo sveta kultúry a umenia ťa naposledy potešila ?

Greg Wilkinson na post basáka v Autopsy.


Čo ťa naposledy vytočilo ?

Hajzl co mi vjel svym kryplovsky dlouhym autem do cesty (cyklostezka), když jsem jel na kole. Seřval sem ho jak vola, vygestikuloval všema prstama a pak jsem byl ještě pár minut pěkně nasranej. I teď jsem se nasral, když jsem si na to vzpomněl.


Keby si sa mohol narodiť v minulosti, v ktorej dobe a kým by si chcel byť ?

Asi bych si rád zažil euforii po 89 roce v Československu, to muselo byjt neuvěřitelný. Na 90' léta mám super vzpomínky i tak, ale jelikož jsem dítě revoluce, tak jsem byl ještě malej smrad a tu dobu si nedokázal plně vychutnat, což je možná dobře haha. Jinak bych si ještě rád zažil začátky death metalu, což se vlastně nevylučuje.



 

Na ktoré akcie sa v najbližšej dobe chystáte ako kapela a kam sa chystáš ty osobne ?

Na Josefstadt, což je malá verze Brutal Assaultu. Nejblížší akce, na kterou se chystám je teď v sobotu Třebaň jam, což pořádaj kamarádi ze střední. Jamuje se a na konci vystoupí tři kapely, stylově je to ale úplně mimo extrémní žánr.


Najsmutnejšia, najstrašnejšia a najzábavnejšia scéna vo filme, ktorú si vieš vybaviť.

Nejsmutnější - Statečný srdce - Svobodááááááááááááááááááá
Nejstrašnější, jako strašidelná, nebo fakt na hovno? Strašidelná - Denethor II, správce Gondoru mlaskající u žraní kuřat a rajčat, to je zároveň i scéna na hovno, ani ten zpívající smrad to nezachránil.


Okomentuj mi prosím nasledujúcich 6 songov/klipov - čo ťa pri nich ako prvé napadne ?



 

Výborná věc, mám doma na kazetě. Nynějšímu zpěvákovi jsme posílali desku a merch. 


 

Trenčinský Municipal Waste? Neznal jsem, nejsem skalní fanoušek tohodle stylu, ale tohle mě baví. Super vokál, poctivý žánrový riffy, naživo to bude dobře fungovat a možná by se mohla přistavit i ta trampolína na stage haha.





Wow, tak tohle mě celkem dostalo. Škatulování mi moc nejde, ale přijde mi to jako nějakej goth pop. Gotickej rock mám moc rád, takže tohle vlastně není až tak vzdálený. Přijde mi to, jako dobře, chytře udělanej pop se silnou atmosférou. Takový radio friendly Rope Sect, když to hodně přeženu. Týpek má správně hlubokej hlas. Líbí se mi to.



 

Hahaha, no tak asi nikoho nepřekvapí, že vyzdvihnu grafiku, to je mi hodně sympatický. Takovej roztomilej fuckoff. Tenhle styl jde silně mimo můj záběr, hudba jako taková se mi líbí, ale mám problém s vokálem. Takhle to mám i s kapelou Lakka a to je Maruška moje dobrá kamarádka. K stylu to patří, ale mě to vždycky trošku iritovalo. Ale to je můj problém, myslím, že řemeslně je to zvládnutý na jedničku po všech stránkách.



 

Taky jsem neznal. Líbil se mi totálně nekrompromisní nástup songu a vlastně po celou dobu ty kladiva do držky nepolevily. Vokál dobrej. Za mě dobrý.



 

3/4 kapely jsou kamarádi. Tenhle styl vůbec neposlouchám, ale dle mě je to ve svý kategorii jasná jednička v čechách a v zahraničí si museli vést taky skvěle, ale to si netroufnu říct, protože v rámci stylu znám jen je. Jediný, co vím, je, že to jsou všichni skvělý muzikanti s perfektnim citem pro tenhle druh muziky.


S kým by si šiel rád do splitka, máš nejaký netradičný žáner/kapelu ktorej cover-verziu by si rád spravil ?

Split asi nemá smysl jmenovat naše vzory, který by nás ještě převálcovali. Teď nám vyjde split se super kapelou, kterou mám strašně rád a stylově to není čistý death metal, tím to bude zajímavý. Kdysi jsem kluky ze Sněti lámal do toho, abychom udělali death metalovou verzi King Crimson - I Talk To the Wind. Pořád mě vlastně trošku láká udělat podobnej cover nějakýho 70' rocku / prog rocku. Ale to je obrvoský sousto a nevím, jestli na to vůbec naše hudební schopnosti stačí. Hlavně jde o to vymyslet to tak, aby to nebyla totální sračka. Jinak určitě bych někdy rád udělal cover na nějakej song od Thin Lizzy.

Koho ďaľšieho na scéne mám otravovať ?

Zubár (Rato Triste, Controlled Existence, Plague od okurek Patrol), Jan Tomáš (Sítě, Tomáš Palucha, Lvmen), Jenda Lapáček (Faüst)


Ktorú vakcínu odporúčaš? :)

Dal jsem si Modernu a dobrý to vypadá. Jen kolegovi z kapely po tom padaj vlasy, ale bacha za tejden jde k doktorovi na prohlídku a má z toho obavy.

================================================

Linky:

https://snet.bandcamp.com/album/promo

https://www.facebook.com/snet6666

https://bloodharvestrecords.bandcamp.com/album/mokv-n-v-okovech

 




No comments:

Post a Comment