#121 Lord Belial Reviews: Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024)

  Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024) by Lord Belial     „Sluníčko už dávno vstalo, mně však stále nedá spát, Všechno to, co už se stalo...

Najčítanejšie za 7 dní

Wednesday, August 18, 2021

RK#08 Čítanie po rannej káve s Veronikou (Craggy Collyde).

Povedz mi niečo o vašej poslednej nahrávke - kto na nej spolupracoval, ako vznikala, ktorý song máš najradšej a prečo ?

Našou poslednou nahrávkou je šesťpesničkové EP, ktoré sme vydali aj na vinyle, s názvom "Wrapped Up in Ribbons". Nahrávalo sa koncom roku 2019, a vydanie bolo naplánované na jar 2020. Myslím, že každý pochopí, prečo sme odvtedy už takú dlhú dobu nič nenahrali. Za posledný rok a pol sme viac ako rok nemohli ani skúšať, keďže každý z nás žije v inej krajine.



 

Okrem jednej pesničky sme ho nahrávali v štúdiu Reset v Brne, ktoré nám odporučili kamoši zo Supertesly. Keďže sme vtedy ešte nemali stáleho basáka, basu nám nahral Lukáš Krejčík z brnianských Cross the Maze. Pesničku "Wrapped Up in Ribbons" sme nahrali už predtým so skupinou študentiek v rámci ich projektu do školy, a na nej klavír hrá talentovaná Petra Čtveráčková.

Najradšej mám asi prvý song Dead Refrain, ale dosť sa na neho doťahuje aj Don't Put Me Down. Mám rada všetky songy z toho EP.


Ktorá správa zo sveta kultúry a umenia ťa naposledy potešila ?

Určite nejaká je, ale neviem si teraz vôbec na nič spomenúť.



foto: Branislav Vartovník

 

Čo ťa naposledy vytočilo ?

Obecne nie som človek, ktorý by sa často a ľahko vytáčal, ale niekedy sa podarí. Naposledy to nemalo nič spoločné s hudbou, takže by som to tu nerozoberala. Vlastne vôbec sa mi to nechce rozoberať :D


Keby si sa mohola narodiť v minulosti, v ktorej dobe a kým by si chcela byť ?

Už od konca základnej školy som túžila zažiť 70. roky v Británii, keď začínal punk. Pred pár rokmi som čítala knižku o tomto období od Lydie Lunch a to moju túžbu trochu spochybnilo, keďže veci, ktoré tam ona opisovala, sa mi vôbec nepáčili. No a nedávno som tiež dočítala autobiografiu Debbie Harry, tak byť na chvíľu ňou by bolo celkom fajn.


Na ktoré akcie sa v najbližšej dobe chystáte ako kapela a kam sa chystáš ty osobne ?

V sobotu 21. augusta hráme náš prvý koncert po koronovej pauze na bratislavských Garážach a na to sa veľmi tešíme, pretože to bude aj prvý koncert s našim novým basákom. Pár dní po tom zahráme akusticky na Punkáči deťom. A vzápätí sa chystám na The Boys do Prahy!



 

Najsmutnejšia, najstrašnejšia a najzábavnejšia scéna vo filme, ktorú si vieš vybaviť.

Rozmýšľam...nemám rada horory, ale naposledy ma dosť pobavilo Evil Dead II. Ale však ono je to skôr komédia ako horor. Najsmutnejšia - asi nejaký český film typu Pelíšky, tam by sa niečo našlo, no ale najstrašnejšia to už ma vôbec nič nenapadá...


Okomentuj mi prosím nasledujúcich 8 songov/klipov:




V prvom momente som to podľa názvu (Kittie) nečakala, ale na mňa je to príliš tvrdé a temné (aj keď tuším, že to je ešte nič oproti tomu, čo ma asi čaká ďalej v tomto zozname). Časť od 2:15 je ako iná pesnička, ktorú by som si skôr pustila, no záver je zase o niečom inom. Veľmi rôznorodé.

 

Pomalý atmosferický song, celkom fajn, len tie neprirodzené vokály miestami nemusím.

 

Už len keď som otvorila tú stránku, tak vizuál mi napovedal, že toto asi tiež nebude pre mňa. Nakoniec to nebolo také zlé. Takúto hudbu si viem predstaviť počúvať poležiačky na posteli a na nič pri tom nemyslieť, ale má to skoro 9 minút a na také veci asi nemám čas :D Väčšinou počúvam hudbu pri tom, ako niečo robím - varím, upratujem - a toto by ma pri tom asi zabilo. Hah, pesnička sa volá Deathbed.


 

Ďalší song, ktorý má cez 5 minút. Väčšina hudby, ktorú počúvam, tak má 3 minúty a rýchlejšie tempo :D takže sa mi toto ťažko hodnotí. Ale tento song sa mi z tých doterajších zatiaľ páči asi najviac.



Toto mi nič nehovorí, ani hudobne ani vizuálne.


 

Ježiši, prečo tu je zase človek, ktorému akože odrezali krídla? Zo začiatku to znelo dokonca trochu ako niektoré veci, ktoré si počúvnem, ale hneď ako sa ozvali tie doomové gitary, tak to je pre mňa ťažoba a temnota. Toto v hudbe nehľadám.


 

Elektroniku nepočúvam, ale paradoxne tento song mi je zatiaľ asi najbližšie z celého tohto výberu.



Song about eating disorders? Ťažké, aj spolu s klipom...


S kým by si šla rada do splitka, máš nejaký netradičný žáner/kapelu ktorej cover-verziu by si rada spravila ?


Nad splitkom som vôbec nikdy nerozmýšľala, takže to neviem povedať. Ale netradičný cover - ten sme s Craggym jeden skúšali. Myslím, že nikto by nepovedal, že by sme mohli hrať nejakú pesničku od Tiny Turner :D Ale pustite si Nutbush City Limits




Koho ďaľšieho na scéne mám otravovať ?

Dafyho z Dafy & the Rafters. Bratislavská stálica, ktorú aj po tých rokoch hrania pozná málokto. Ale presne tak to asi aj v undergrounde má byť.

Jaj, a ešte Ota z mojej momentálne asi najobľúbenejšej slovenskej kapely Ironic Modern World!


Ktorú vakcínu odporúčaš? :)

Ktorúkoľvek, ktorú odporúčajú odborníci a odborníčky.






No comments:

Post a Comment