#121 Lord Belial Reviews: Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024)

  Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024) by Lord Belial     „Sluníčko už dávno vstalo, mně však stále nedá spát, Všechno to, co už se stalo...

Najčítanejšie za 7 dní

Friday, August 13, 2021

RK07. Čítanie po rannej káve s Tapýrom (Majster Kat).

Povedz mi niečo o vašej poslednej nahrávke - kto na nej spolupracoval, ako vznikala, ktorý song máš najradšej a prečo ?

Nazdar bratku! K našej poslednej radovke ti nepoviem nič, lebo už je tomu toľko rokov, že si to viacmenej ani nepamätám. Ale mimo toho sme v posledných mesiacoch participovali na tribute pre V.A.R. s názvom Variatorium, kde sme prispeli prerábkou songu “Je po všem”. Celé toto vyšlo pod Pařátem ako príloha k časáku.


Ktorá správa zo sveta kultúry a umenia ťa naposledy potešila ?

Ufff, kámo. Túto otázku ti asi nezodpoviem. Teraz ma absolútne nenapadá nič take čo by nejak víťazoslávne vzpriamilo moje chlpy na hrudi. Teším sa nový Maiden, takže asi toto by som sem spomenul.



 

Čo ťa naposledy vytočilo ?

V porovnaní s predošlou otázkou, tu by som sa vedel slovne vyblázniť. Ovplývam neskutočnou dávkou cholerizmu, povýšeneckej nenávisti a celé to dokrmujem signifikantnou dávkou účelového samonasierania. Mne stačí ísť do obchodu, kde si vyhliadnem nevinnú obeť a tam mi postačí nesympatický pohyb, reakcia, spôsob chôdze, čokoľvek malicherné na to aby som v momente daného človeka znenávidel a dodrbal si ním svoj vlastný, inak úplne bezproblémový deň. Najhoršie pre mňa bývalo cestovanie verejnou dopravou, kedy stačilo aby som nemal so sebou slúchadla a niekto si ku mne prisadol s igelitkou, ktorá počas jazdy “šušťala”. Odvážni machri si dokonca vytiahli aj niečo na prežúvanie, ideálne niečo chrumkavé.  Teraz vnímaš ten môj tlak aj takto na dialku, že?
Ale keďže už nikam moc necestujem a v obchode to viac baví moju manželku, tak primárne ma vytáčajú moji synovia. V priemere tak 17 krát denne. Aj keď ich zbožnujem a uznávam najviac na svete, mám silné pochybnosti, že to ti moji úžasní smradi robia častokrát cielene aby zo mňa spravili úplneho kreténa. A v tom im fandím, že nemajú strach ísť proti bolesti a útlaku silnejšieho.


Keby si sa mohol narodiť v minulosti, v ktorej dobe a kým by si chcel byť ?

Ideálne asi tie 80tky v Californii. Fakt by som nosil tie ultra krátke džíny, odvážne tielko a na očiach extrémne zrkadlovky. A chodil na tie plážové party, kde by som v kolektive bol v rebríčku obľúbenosti na popredných miestach. A nepochybujem o tom, že by som mal aj abnormalne obrovské vlasy. Tu som fakt musel v dvadsiatke oplechatieť z toho jeblého Černobylu. Veď to snaď geneticky ani nie je možné v takom veku.


Na ktoré akcie sa v najbližšej dobe chystáte ako kapela a kam sa chystáš ty osobne ?

Najbližšie sa chystáme do Prahy a to 11.9. na Kafest. Tu sa ale veľmi bojím, že či to výjde skrz opatrení. Keď nie, budeme zas za kreténov, ale nebolo by to prvykrát, takže vieme s tým pocitom pracovať.  Ale aj tak by ma to sralo, ak by to opäť nevyšlo (tak ako tomu bolo minulý rok). Osobne sa mimo toho asi nikam moc nechystám, keďže teraz dosť pendlujem kade tade a nemám na koncerty vôbec čas.


Najsmutnejšia, najstrašnejšia a najzábavnejšia scéna vo filme, ktorú si vieš vybaviť.

Neexistuje citlivejší človek na filmove scény než ja. Všade plačem. Bez srandy! Artex, Mufasa, William Wallace, Maximus Decimus Meridius, Graciela z Esmeraldy. Skon týchto hrdinov a mnohých ďalších ma vždy vedel a vie rozsekať na úplného chudáka. A nemusia to byť len vyslovene smutné scény. Slzím aj pri hecovacích veciach, pri prvom bozku, pri víťazstvách. Som presne ta cielovka do ktorej Hollywood v spolupráci s Hansom Zimmerom posiela emočný náboj aby to človeka odrovnalo. A niekedy sa emočne zlikvidujem aj sám, keď si v hlave zostrojím smutnú situáciu, napr. vidieť seba ležiac a chraptiť na nemocničnej posteli, kedy prístroje pomaly hlásia koniec a okolo mňa stoja moji blízki a so slzami v očiach mi pohľadom ďakujú za život strávený v mojej spoločnosti. Viem, že na stupnici chorobnosti je toto silná pozicia na liečenie, ale proste niekedy sa musíš poľutovať sám. Je to taká psychohygiena, keď to nik neurobí za teba. Nazvime to takou emočnou masturbáciou.  

Najstrašnejšiu a najzábavnejšiu scénu ti teraz asi nenapíšem. Nejak som sa vyššie dojal a nemám náladu to prehodiť na strach a smiech.


Okomentuj mi prosím nasledujúcich 6 songov/klipov - čo ťa pri nich ako prvé napadne ?



 

Toto je vyjebaná ťažoba. Počujem to prvy krát a jo, to môže byť. Pôsobí to hnilo a bolestivo a take veci ja mám rád. Fakt je to dobré.



 

Hmmmm, tu sa to vo mne trochu bije. Sú tam skvelé pasáže, aj nejaká ta atmosféra, melodika, ale je tam na mňa aj dosť takých tých post-moderných blackových čalamád, ktoré vo mne evokujú traumu z obdobia adolescencie, kedy na takú muziku brali gotičky, čo postávali pred Nightmareom pod Michalskou, ale s tričkom Sodom ti  neostalo nič iné ako osamotená cesta domov k rodičom s vyhliadkou krajšich zajtrajškov na stratu panictva.
Ale potom pri inom songu tu je ponurá severská atmosféra, miestami znaky Sólstafiru, čo sú pre mňa prvky, ktoré fakt žeriem. Viac mi sedia tie pomalé úseky, než tie klepanice. Poviem to tak, že by som si povystrihoval z každého songu len určité pasáže, zlepil v audacity a následne mohol použiť Desmod nálepku: “Vyrobené pre mňa.”



 

Punk, až na pár výnimiek, šiel vždy tak nejak mimo mňa. Toto ale rozhodne nie je nejaká primitívna sedlačina. Aj čo sa týka muziky a aj po textovej stránke to je rozhodne vysoko.  Akurát to nie je tak úplne šité na moje ucho,  ale to je len dobre, takto to má aspoň budúcnosť a zaručený úspech.




 

Toto je genialita v zhmotnenej podobe, ak sa teda bavíme o mojom apetíte a zároveň dokonalom hudobnom vkuse. Snět považujem momentálne za jednu z TOP kapiel v rámci našich krajín a to nie len kvôli tomu, že to žeriem hudobne, ale je to hlavne uveriteľné. Toto je to, že na tu kapelu keď sa pozrieš, tak vieš, že oni toto tu musia aj hrať. Ja tých chalanov osobne nepoznám, ale videl si niekedy toho ich speváka? Kurnik, toho museli vyrobiť vo fabrike ako prototyp figuríny, keď chceli svetu ukázať, čo je to bolesť a choroba v očiach šialenca. Všetka česť, sranda bokom, videl som len videa, naživo ešte nezažil, ale uznávam a cením túto bandu najviac na svete. Takto má znieť a vyzerať metalová kapela.



 

Ufff, priznám sa, že toto asi nie. Chvíľu som mal pocit, že som sa ocitol na maturitnom večierku na typickej americkej high school z predmestia, kedy s partnerkou drtíme tanečný parket a k uvoľnenej zábave hrá práve táto muzika. Samozrejme apelujeme na kráľa a kráľovnu plesu a ja už prezieravo mám rezervovanú izbu na dlho odkladané prvotné seknutie.



 

Impaled som si svojho času často púšťal popri práci. Dosť ma to bavilo, ale priznám sa, že som to nikdy nejak nenapočúval, keďže som to mal skôr ako podmaz k tej nudnej životnej aktivite. Ale v každom prípade je to kapela, ktorá ma baví. Ani neviem, že vydali teraz nejaký album. Neznie to vôbec zle. Práce je stále dosť, takže by som mohol opäť oprášiť staré časy a hodiť si to do playlistu. Takže ďakujem za tip.  


S kým by si šiel rád do splitka, máš nejaký netradičný žáner/kapelu ktorej cover-verziu by si rád spravil ?

Ja zrovna nie som moc fanúšík splitiek. K tomuto nemám moc veľký vzťah ani ako poslúchač a ani ako člen kapely. Ale svojho času sme sa dohadovali na splitku s Bajonetom. To keď sme spoločne rozoberali, že akou formou by sa to uberalo, tak to ma úprimne zaujalo. Možno raz… Bolo by to choré a zvrátené, takže to je cesta, ktorej sa nebojím.
Čo sa týka coveru, tak by som prerobil tieto dva SK evergreeny do thrashovej podoby. ElánSmrťka na Pražskom orloji a Pekný chlapec od Žbirku. Ale asi skôr toho Žbirku, z toho vieš spraviť solídnu Anthraxovinu.


Koho ďaľšieho na scéne mám otravovať ?

Ak to nemusí byť človek len zo Slovenska, tak by som ťa poslal za Petrom Kolářom, ktorý stojí za Thrashnightmare Promotion a zároveň aj za novým labelom “Tapes of Terror Records” kde vydávaju MC kazety a to len špičkových kapiel. Jednak je to perfektný chlap, čo muzikou žije, jednak je to človek, ktorého si veľmi vážim a považujem fakt za kamaráta a to nie len preto, že my lebkouni držíme pri sebe, ale hlavne ťa za ním posielam z toho dôvodu, že už od marca 2020 som mu není schopný poslať rozhovor, kdežto tebe áno. Takže náplasť na moje svedomie a prokrastináciu by mohlo byť to, že bude mať na práci iné veci, než byť nasratý na mňa. Ľudia by si mali pomáhať, spolieham na teba 😊.


Odkaz na leto.

Majte krásne opálené telá a užite si v zrkadle pohľad na ten farebný kontrast medzi bielym vydrepovaným zadkom a chrbátom. Keď tak sa pritom aj plácnite po jednej pólke, nech ego a sexappeal vedia, že musia ísť hore.




No comments:

Post a Comment