#121 Lord Belial Reviews: Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024)

  Hecatonchair - Nightmare Utopia (2024) by Lord Belial     „Sluníčko už dávno vstalo, mně však stále nedá spát, Všechno to, co už se stalo...

Najčítanejšie za 7 dní

Sunday, August 22, 2021

Koncert#01 Fara//The Last Days of Jesus//IAmNøt. Piatok 13. augusta 2021. Garáže Bratislava (Braňo Vartovník: text a fotky).


Tom/EZR: Prv
ý koncert organizovaný Jablkami. Poprosil som Braňa, majstra fotky a slova, aby o ňom niečo napísal...

 

Braňo: Jägermeister s kofolou z miestneho potôčika zmiernil vlezlú nervozitu visiacej na tvojich ramenách ako plná poľná. 

„Si nejaký bledý, nepotrebuješ niečo? Poď, dám ti panáka!“ 

Poďakoval si Tomášovi. 

Vyprahnutý betón, tvrdá páľava, komáre sa stále len pripravovali na ofenzívu. Známe tváre, hlasné a srdečné pozdravy, pičovačky na prepotené oblečenie už niekoľko hodín pred zahájením večera, vzájomný záujem o naše životy. Vyčerpané, smutné, ale živé, ozajstné. Čo nenájdeš doma, počká ťa niekde vonku. Kľudne aj na takomto mieste. 

Tu to pre teba začalo, keď si mal tak nejak 14. Tu to pre teba pokračuje, aj keď máš tak nejak 34. 

Fara narušila letargiu. Premostila prítomných zo života tam kde majú teraz byť. Pomaly, postupne. Niektorí majú v sebe hlbokú jaskyňu, iní sa už naozaj nechcú sťažovať. Ale títo. Hudba čo nie je pre každého. Ale čo je pre každého? Je to správne, uveriteľné a je im to jedno. Majú svoje a ukazujú nám to. Aj keď to nechceš vidieť, pozeráš sa. Berieš to. 

 




 

S pádom svetla vychádza burleska. A aj komáre. Úzkosť sa zmierňuje a ty sa ako štandardne sústredíš. Skvelá partia. Konečne ti dochádza, ako máš tento gang tak rád. Každý je iný. Spolu sú rovnakí. Výsledok je nádherný. Jeden z najlepších frontmanov našej krajiny v histórii hudby, čo ti tisne na čelo vztýčený prostredník. Zrazu ťa nebolí srdce, čo je na dva kusy ako Kit Kat. Leje z teba, oči štípu, ale treba snímať čo sa deje. Pauzuješ s cigaretami, po dlhej dobe. Si to ty? Spotené objatia. Oni sú kult. The Last days of Jesus. Vďaka ním si to ozaj ty. 

 

 
 

 


Už tak dosť rozleptaná smola na strechách nedbalo poskladaných panelových škatúl pri nej mala mrle ako keď robia crème brûlée. Posielala do noci údery, ktoré za tebou išli, keď si už odchádzal a boli stále s tebou, keď si si líhal spať. Inšpiruje ťa. Zakončovák, ako posledný kus skladačky, na ktorý sa čakalo. IAmNøt. But, really? Spolu s ochranou sluchu od oblúbenej značky si tam stratil časť starého ja. Tie štuple sa dajú vážne ťažko zohnať. Seba už hladať nemá význam. Fotky máš na karte a zážitok na harddisku. Miluješ tento život, pripomínaš si. 

 





 

Vážne neviem, čo si čakal.

===============

Linky:

https://www.facebook.com/BranoVartovnikPhotography

https://fara-industrial.bandcamp.com/album/tov-re-na-odpadky

https://thelastdaysofjesus.bandcamp.com/

https://iamnot-electronic.bandcamp.com/ 

Všetky fotky nájdeš tu:

No comments:

Post a Comment