#239 Junkfish / Alternative / Šimon a Šimon / 19-4-2024

  1 Kto si, čo robíš, čo ťa najviac zaujíma práve v týchto dňoch ? Šimon (gitara): Som Šimon, som stredoškolák, baví ma všetko okolo hudby ...

Najčítanejšie za 7 dní

Friday, July 16, 2021

#RK4. Čítanie po rannej káve s Tomášom (Beton, 2 Manky hookers and a racist dwarf).

Povedz mi niečo o vašej poslednej nahrávke - kto na nej spolupracoval, ako vznikala, ktorý song máš najradšej a prečo ?

BETON - Sme práve v procese nahrávania nového albumu v Pulpe v Bratislave. Po čase sme došli do levelu, kde sa trebalo zvukovo pohnúť ďalej a aj logisticky nám štúdio na Kolibe vychádzalo ako najlepšia alternatíva. Vzhľadom na našu úbohú históriu bude na tejto doske spolupracovať, okrem nás, najviac externých hudobníkov: Hufnágel z BARBAR/LEADERS OF THE FUCKIN ...(gitara), Shooty z KAMOSKO A KOKOSKO (banjo) a folklórna hudobníčka Dana Hanková (cymbál). Skladby vznikali postupne v priebehu asi posledných 2-3 rokov a osobne nemám žiaden viac alebo menej obľúbený. Ja vlastne nikdy na túto otázku odpoveď nemám. Neviem na seba nahliadať z vtáčej perspektívy. Názov ešte vymyslený nemáme, ale pracuje sa na ňom. Rovnako aj na vizuále. Ten bude riešiť klasický Jano Obluda, ktorý sa o vzhľad BETONu stará už nejakých 12 13 rokov. Začo mu od nás plynie nesmierna vďaka

2 MANKY HOOKERS AND A RACIST DWARF – Na rovnakom mieste nahrávame aj náš ďalší crust/punk projekt spolu s Terezou, bývalou basáčkou z Beton, Holubom, bubeníkom z Fyasco a kamoškou Claudiou. Ide o demo nahrávku s 8 skladbami, o ktorej osude zatiaľ nevieme nič. Uvidíme časom. Takisto je možné, že na nej bude hosťovať Hufnágel.



Ktorá správa zo sveta kultúry a umenia ťa naposledy potešila?

Repress RIPPIKOULU albumu.


Čo ťa naposledy vytočilo?

Moj pes.


Keby si sa mohol narodiť v minulosti, v ktorej dobe a kým by si chcel byť?

Asi úplne vo všetkých. Chcel by som byť tichým okoloidúcim.


Na ktoré akcie sa v najbližšej dobe chystáte ako kapela a kam sa chystáš ty osobne ?

S BETONom sa chystáme na Obscene Extreme, kde, vzhľadom na to, že Feši nemóže, budeme hrať so stand-in basákom, Dĺžňom, nájomnou kurvou Bratislavskej underground scény. Sme mu nesmierne zaviazaní, že nás takto podržal a náš set sa naučil hrať lepšie ako my. Preplatíme mu preto struny a brnkátko. S Kurvami a eugenickým trpajslíkom hráme na Vzdor feste na Morave, kde nás to minulý rok s Betonom fest bavilo, takže sa tešíme. Ja osobne sa nikdy nikam moc nechystám.


Najsmutnejšia, najstrašnejšia a najzábavnejšia scéna vo filme, ktorú si vieš vybaviť.

Najsmutnejšia: každá druhá v „Dom pre obesenca“, záver v "Leon"
Najstrašnejšia: bitka hl. hrdinov v „Antichrist“, rozuzlenie v „Incendies“, komplet druhá polovica „For Sama“
Najzábavnejšia: bitka s labuťami v „O kuratach a ľuďoch“


Prosím napíš niečo o nasl. 6 skladbách.


  

S poslednými dvoma albumami Ulver to išlo u mňa zatiaľ o dosť ťažšie než s ich predchodcami. Skladbu mám rád aj video k nej je fajn, len je to na mňa už priliš Depeche Mode. Možno potrebujem dospieť na to.

  

V otázke číslo 2 som sa k tomuto už viac menej vyjadril.


  

Absolútna klasika. Nezameniteľný rif! Silný drive


  

Priest nepoznám, ale ta nová synthwave retrovlna mi celkom vyhovuje. Tu dokonca nezneje ani ohrato. Možno vďaka zaujímavejším industriálnym zvukom.


  

Zaujímavé, no Porenut je pre mňa stále dosť záhada. Niektoré aspekty skladby mi prídu skvelé, iné slabšie. Na mňa trocha moc dlhé. Hovorené slovo ma trocha irituje. Doska má však asi najkrajší obal, čo v posledných rokoch na SK/CZ scéne vyšiel.



 

Absolútna psycho black neúprosnosť!


S kým by si šiel rád do splitka, máš nejaký netradičný žáner/kapelu, na ktorej tribute by si sa nechal nahovoriť ?

Rád by som šiel do splitka, keré máme dohodnuté s jednou japonskou kapelou. Dúfam, že to výnde. Ináč nie som veľký fanúšik rozdelených platní. Vytvoriť cover song netradičnej skladby/interpreta, je asi zaujímavejšie, ako zostávať v hraniciach žánru, ale je mi to aj celkom jedno.


Koho ďaľšieho na scéne mám otravovať ?

Rád by som si prečítal rozhovor s Janom Obludom z Temnohoň, ale to sa asi nepodarí.


Odkaz na leto.    

S rozumom a opatrne.

No comments:

Post a Comment