#119 Tom/EZR Contemplates: Righeira – Vamos a la playa (SP, 1983)

  Righeira – Vamos a la playa (Single, 1983) by Tom/EZR “Vamos a la playa La bomba estalló Las radiaciones tostan Y matizan de azul” Pred It...

Najčítanejšie za 7 dní

Monday, November 2, 2020

#36 Samsara. Funeral death doom metal z Topoľčian. Odpovedá Ľubo (gitara).


 

Kto si, čo robíš, čo ťa najviac zaujíma práve v týchto dňoch ?

Lubo, hram na gitaru v Samsare ale inak som obuvnik :D :D Nezaujima ma nic, som flegma :D


Vymenuj kapely a projekty, v ktorých si pôsobil a na čo si hral.

Pred samsarou som mal dve kapely. Apotasy -a taky melodicky death, kde som hral na gitaru a spieval, a potom som hral chvilu na bicie v kapele Sedembolestny panic mario.


Popíš svoju poslednú výbavu (nástroj, aparatúru, efekty) a čím je/bola pre teba zaujímavá? (Po akom nástroji/aparáte si vždy túžil - podarilo sa ti sa k nemu niekedy dopracovať?)

Mam solar gitaru SB1.6FRW, a lampovu hlavu VX victory kraken, efekty nepouzivam ziadne. Na ziadnej gitare sa mi este lepsie nehralo tak preto solar, a je mozne ze po inej uz ani nesiahnem. Tuzil som po Epiphone Les Paul - Matt Heafy signature - snowfall, ale nejak som to prepasol a uz nie je k dispozicii. Co sa aparatu tyka, planujemsi kupit Kemper.



 

Aké boli tvoje hudobné ambície v časoch ked si začínal a aká je realita ?

V podstate som nemal ziadne ambicie, proste som chcel vediet hrat songy ktore sa mi pacili, doma bola vzdy gitara tak som to skusil a potom to uz slo nejak samo. Nemam ambiciu zivit sa hudbou, lebo je to pravdepodobne nerealne. taka je realita. takze to mam len ako konicek. Asi jedina realna ambicia je zlepsovat sa v hrani.


Čím boli podľa teba špecifické dekády 1990s, 2000’s a 2010’s z pohľadu tvojho hudobného vývoja, vývoja tvojej kapely a zároveň aj vývoja domácej UG scény ?

Nemam sajnu :D mna UG scena nezaujima. Ja som len hrac ktory nevnima scenu navokol :D


Ktorý album/song z tvojej/vašej tvorby máš najradšej a prečo ?

Z vydanych songov to bude asi "In anxiety" ale neviem preco. Hram ho najradsej na koncertoch. No ale moj favorit je asi song co bude na chystanom EP. Pretoze je iny ako predosle songy, a je tam toho vela na posluch.


 

Ktorý text tvojej kapely považuješ za najsilnejší (+úryvok) ?

Netusim o com spevak spieva :D Nie je mu rozumiet a k textom som sa nikdy nedopatral


Kde berieš inšpiráciu k tvorbe ?

Teraz prilis netvorim. Ale neviem ci mam nejaku specialnu inspiraciu. Vacsinou to zacina dobrym riffom a od toho sa to uz vsetko odvija.



 

Ako vnímaš dnešnú domácu hudobnú scénu - ktoré kapely/žánre máš rád?

Ako som sa uz vyjadril slovenske kapely takmer nepoznam. je ich vsak hrstka ktore sa mi pacia, napr. Empyrion, Brute, Catastrofy...


Čo ťa na domácej scéne serie ?

Nizka navstevnost na koncertoch, ale hlavne zmyslanie tych ludi, ktori by chceli vstup pomaly zadarmo, lebo 4 alebo 5 eur je im vela.


V čom mali podla teba výhodu kapely, ktoré začínali v 90's oproti dnešnym kapelám a naopak, čo vnímaš ako výhody dnešnej doby ? 

Myslim ze vtedy si ludia koncerty viac vazili. Dnes je strasny prebytok kapiel aj akcii. Ked sa ti nechce ist na koncert, pozries si youtube. Vtedy nic take nebolo, hudba sa nedala stahovat, nebolo 10 koncertov za vikend ze si nevedel kam ist radsej. V tom mali mozno vtedy kapely vyhodu, ze tam bola hlava na hlave.
Pamatam si koncerty este spred 15 rokov aj u nas. Tie krcmy boli narvane ludmi. Teraz je koncert a je tam aj s kapelami 40 ludi.



 

Ktorý zvuk (štúdio, album/kapela), artwork (album cover) a videoklip na domácej scéne ťa zaujal najviac ? (minulosť/súčastnosť)

Zhrniem to do jedneho - Catastrofy - Krik a beznadej. Najlepsi klip.


Zaujímavá príhoda/príhody zo života kapely, o ktorú/é sa môžeš podeliť ? Ako vysoko si sa dostal na rebríčku dekadencie ?

Rozmyslam nad tymi prihodami...to su skor len take nestastne momenty z koncertov.. ako ked sme napr hrali v BB. mali sme meskanie cca pol hodinu, kvoli nejakej poruche s autom. S organizatorom sme boli v kontakte, vedel o vsetkom a tvrdil, ze to nie je problem a vsetko je ok. Prideme do klubu a podium cele zbalene a zvukar odisiel domov. Tak sme si nachvilu sadli, pokecali, nieco popili a zas isli domov. Bolo to asi prvykrat odkedy navstevujem koncerty, ze sa naozaj dodrzali hracie casy a nic sa nenatiahlo. Obvykle zaciname aj o hodinu neskor ako je v plane a teraz nas zrusili kvoli pol hodine, co sme si mysleli, ze mozno este ani nehra kapela co mala byt pred nami..V Prievidzi nam zas zvukar zabudol vypnut intro, takze sme si veselo hrali a do toho hralo aj intro, co sme my nepoculi ale "von" to bolo pocut dobre, takze to bol riadny gulas.


 

Hudobný album, kniha, film, seriál, počítačová hra, tetovacie štúdio a pivo ktoré odporúčaš a prečo.

Tych albumov je nekonecne mnozstvo.. Ale v poslednom case si pustam Keep Of Kalessin - Kolossus. Je to jeden z prvych albumov extremneho black metalu co som pocul a stale aj po rokoch ma to neskutocne "berie". Knihy...asi Harry Potter :D ale nie, neviem fakt, citam hlavne knihy o 2. sv. vojne a tam je toho strasne moc..  Ale napr knihy "Krvave uzemie", "Cierna Zem" alebo "Svedkove z tovarny na smrt" - to by si mal precitat kazdy, uz kvoli nejakej vseobecnej vedomosti o tej dobe, aby sme si uvedomili ako sa mame v skutocnosti este velmi dobre. Serialy ja vobec nesledujem, asi posledne co som sledoval boli pokemoni pred 20 rokmi :D PC hry som taktiez hraval hlavne ked som bol mladsi. Boli to take klasiky ako Call of duty, Max Payne, Hitman, Mortal Kombat, nejake sportove ako NHL a FIFA - nix extra :D
No a tie posledne su najlahsie - tetovanie ziadne nemam ani neplanujem mat a pivo nepijem. ani ziadny alkohol v podstate, co vela ludi prekvapuje. Hlavne este ked som mal dlhe vlasy. Nikto mi nechcel verit ze nepijem alebo nefetujem :D


Aké hudobné/tvorivé plány resp. nezrealizované sny máš do budúcnosti?

No bol by som rad keby dokoncime so Samsarou to spominane ep, keby sa to konecne vyda. Potom planujeme robit na novych songoch. Velmi by ma tesilo keby to vyjde aj na vinyle, takisto ako aj prvy album. Ale to skor len pre take moje potesenie, lebo zbieranie vinylov je jedna z mojich vasni :D No a samozrejme zahrat si na nejakom velkom festivale kde je kopec ludi, by bolo super. Tento rok sme hrali na Brutal Asaulte - aj ked to bol teda rocnik v obmedzenom mnozstve kvoli opatreniam, ale bolo to super.



 

Ktorá domáca/zahraničná akcia je pre teba najlepšia a prečo ?
Ja chodim len na akcie na ktorych hrame, inak ma koncerty/akcie nezaujimaju. Obcas spravim vynimku ked hra nejaka moja oblubena kapela niekde pobliz, ale inak vobec.Viem je to divne ale je to tak :D


Je niekto na domácej scéne (aktívny alebo neaktívny hudobník) s kým by si si rád prečítal rozhovor na Jablkách ďaleko od stromu ?

Nikto ma nenapada veru.


Motto/obľúbený citát pripadne odkaz na záver.

"Moje kralovstvo nie je z tohto sveta." - Obcas to niekomu poviem a uzivam si potom ten ich pohlad, ako sa im da krasne vycitat z oci, ze si myslia ze mi jebe :D

==================================

Linky:

https://www.facebook.com/OFFICIALAtmosphericDoom/

https://samsara-sma.bandcamp.com/

Kredit:

fotky: Loud Farm Booking (Samsara Facebook)

No comments:

Post a Comment